Παστιτσάδα Κερκυραική με κοτόπουλο
Υλικά Παστιτσάδα Κερκυραική με κοτόπουλο
1 κοτόπουλο (2 κιλά), κομμένο σε μερίδες
1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
4 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 φλ. κόκκινο κρασί
1 κύβος Knorr Ζωμός για Ζυμαρικά
400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο Pummaro Κλασικό
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη Παστιτσάδα Κερκυραική με κοτόπουλο
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 πακέτο (500 γρ.) μακαρόνια χοντρά
½ φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη για το σερβίρισμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Παστιτσάδα Κερκυραική με κοτόπουλο
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο στο Βιτάμ με βούτυρο και σε 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό, το ντοματάκι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και 4 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου.
Στο μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο, σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (καυτό).
Σερβίρουμε τα μακαρόνια μαζί με το κοτόπουλο και την πλούσια σάλτσα του και πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου