ΚΕΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑ

ΚΕΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑ
ΚΕΤΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑ


Υλικά
Μισό λίτρο γάλα
1/2 ποτήρι γιαούρτι
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
100 γρμ βούτυρο φρέσκο η Βιτάμ
1 κ.σ αλάτι
Όσο αλεύρι πάρει ( συνήθως παίρνει 600 γρμ)
Μερικές σταγόνες λεμόνι

Υλικά για γέμιση
250 γρμ Βιτάμ
1/2 κιλό αλεύρι
Υλικά για επάνω
1 η 2 κρόκους αυγών
Μερικές σταγόνες ηλιέλαιο
Μαυροκούκι

Οδηγίες
Βάλτε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι (600) γρμ ανοίξτε λακκούβα στην μέση και ρίξτε τη μαγιά το 100 γρμ βούτυρο λιωμένο και όλα τα υλικά μαζί ανακατεύουμε και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει στα χέρια. Αφήστε να ξεκουραστεί για μία ώρα. Στο μεταξύ βάζουμε το βούτυρο (250 γρμ) σε ένα κατσαρολάκι το λιώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι (1/2 κιλό) και το σωτάρουμε έως ότου πάρει το αλεύρι μας χρυσοκίτρινο χρώμα.
Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας παίρνουμε σε μέγεθος μανταρινιου κομμάτια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα παχύ φύλλο βάζουμε μέσα από το μίγμα αλεύρι βούτυρο που έχουμε σοτάρει τυλίγουμε σε ρόλο και μετά σε σαλιγκάρι. Τα βάζουμε μέσα σε δισκάκι και αφήνουμε για 3 ώρες στο ψυγείο. Βγάζουμε και τα πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη, αλοίφουμε με κρόκο αυγού αν θέλουμε πασπαλίζουμε με μαυροκούκι. Προθερμένουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθούν για μέχρις ότου πάρουν όμορφο χρώμα περίπου 20 - 25 λεπτά το πολύ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις