Σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα γιαουρτιού
Σαλάτα με παντζάρια και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά:
500 γρ. παντζάρια
1 & 1/2 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
3 σκ. σκόρδο λυωμένες
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κ..σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα παντζάρια, τα πλένουμε πολύ καλά, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ να ψηθούν σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν*. Κατόπιν αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάμε καλά το λαδόξυδο με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ανακατεύουμε με το στραγγιστό γιαούρτι Κρι Κρι, χτυπώντας τη σάλτσα με πιρούνι να γίνει λεία. Προσθέτουμε τον μισό μαϊντανό και τη μισή καρυδόψιχα. Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και ανακατεύουμε καλά τα κομμένα παντζάρια με το ένα μέρος. Τα βάζουμε σε απλωτό σκεύος και τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, ρίχνοντας επάνω την καρυδόψιχα και τον μαϊντανό. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο γιά 1 ώρα πριν τη σερβίρουμε.

*μπορούμε επίσης να τα βράσουμε, αλλά τα ψημένα είναι πιό νόστιμα.

Πηγή https://www.athinorama.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις