Εύκολη και πολύ νόστιμη μηλόπιτα με κρέμα
Εύκολη και πολύ νόστιμη μηλόπιτα με κρέμα |
Η συνταγή είναι της Helena's Greek cooking Δημοσιεύτηκε στην ομάδα Χρυσός σκούφος
Υλικά για τη ζύμη:
1 αυγό
40 γρ. Ζάχαρη (κάνει και καρύδας)
1 βανίλια
6 -7 κ.σ ηλιέλαιο
180 γρ. Φαρινα η αυτό που φουσκώνει μόνο του
1 γεμάτη κ.γ Μπέικιν παουτερ
Χτυπάμε με τον αυγοδαρτη τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν με το αλεύρι και με τα χέρια μας κάνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Τοποθετούμε στον πάτο μιας μέτριας ταρτιερας χαρτί ψησίματος και στρώνουμε τη ζύμη και στα πλαϊνά. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Για την κρέμα:
1 αυγό
30 γρ. Ζάχαρη
2 βανίλιες η υγρή βανίλια
25 γρ. κορν φλάουρ
250 ml. Γάλα light η καρύδας η αμυγδάλου
Επιπλέον:
2 μήλα
Κανέλα
2 κ.σ ζάχαρη
Φίλε αμυγδάλου
Οδηγίες
Χτυπάμε τα υλικά της κρεμάς, εκτός το γάλα,
με αυγοδαρτη μέσα σε μπολ.
Προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε. Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει λίγο.
Την προσθέτουμε μέσα στην ταρτιερα.
Κόβουμε 2 μήλα σε φετουλες, ρίχνουμε χυμό από 1/2 λεμόνι και 1 κ.σ ζάχαρη.
Τα προσθέτουμε πάνω στη κρέμα, απλώνουμε μια κ.σ ζάχαρη, κανέλα και φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά).
Ψήνουμε στους 180'C βαθμούς αέρα για 30' λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε. Πάει με παγωτό και συνταγή.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου