Πάστα φλώρα με παγωτό lemon pie από τον Στέλιο Παρλιάρο


Pasta-flora-me-pagoto-lemon-pie-apo-ton-Stelio-Parliaro
Πάστα φλώρα με παγωτό lemon pie από τον Στέλιο Παρλιάρο


Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
- 150 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε σκόνη
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό
- 125 γρ. βούτυρο LURPAK
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του KEΪΚ ΦΛΑΟΥΡ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 750 ml παγωτό LEMON PIE by Stelios Parliaros SCANDAL
- κομμάτια λεμόνι γλασέ και άχνη ζάχαρη για διακόσμηση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΜΠΛ
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του KEΪΚ ΦΛΑΟΥΡ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
- 100 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε σκόνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την αμυγδαλόσκονη, τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το βούτυρο και το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Όταν σχηματιστεί η ζύμη την ανοίγουμε σε πάχος 1,5 εκατοστό και την απλώνουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκατοστά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το κραμπλ ανακατεύουμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και την αμυγδαλόσκονη μέχρι δημιουργηθεί μια συμπαγής ζύμη.

Με τα δάχτυλά μας κόβουμε χοντρά κομμάτια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε πάνω σε μια επιφάνεια σιλικόνης.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 15 έως 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Μέσα στο τσέρκι που έχουμε τη βάση της πάστα φλώρα, βάζουμε περιφερειακά λίγο από το κραμπλ.

Γεμίζουμε με το παγωτό lemon pie και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το κραμπλ.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με κομμάτια λεμόνι γλασέ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις