Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια |
Για την ζύμη…
750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
5 κ.σ. ξύδι ή τσικουδιά Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
5 κ.σ. ελαιόλαδο Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
2-3 πρέζες αλάτι Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
350 ml νερό χλιαρό
750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
5 κ.σ. ξύδι ή τσικουδιά Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
5 κ.σ. ελαιόλαδο Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
2-3 πρέζες αλάτι Τα πιο νόστιμα πιπεροτυροπιτάκια
350 ml νερό χλιαρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ενα μπολ…
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ενα μπολ…
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη…
Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί….
Για την γέμιση…
2 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες κομμένες σε καρέ
2 πιπεριές πράσινες μεγάλες κομμένες σε καρέ
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο ξηρό
250 γρ. Φέτα πικάντικη
2 πιπεριές πράσινες μεγάλες κομμένες σε καρέ
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο ξηρό
250 γρ. Φέτα πικάντικη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ολα τα υλικά μας εκτος απο την φετα…μέχρι να μαλακώσουν…
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ολα τα υλικά μας εκτος απο την φετα…μέχρι να μαλακώσουν…
Αφήνουμε στην άκρη να κρυωσουν…
Στο τέλος Ρίχνουμε την φετα…
Παίρνουμε λίγο λίγο από το ζυμαρακι μας… ανοίγουμε σε φυλλο, Με το πιατάκι του καφέ το κόβουμε σε κύκλους.
Βάζουμε στη μια άκρη μια γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας…
Με ένα πιρούνι σφραγίζουμε γύρω γύρω για να μην ανοίξουν.
Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα πιτάκια μας καλά και από τις δύο πλευρές….
Τα βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί….
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 30 πιτάκια ανάλογα το μέγεθος….
Πηγή: “Οι Γεύσεις της Ελένης”
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου