Σπανακόπιτα

spanakopita
Σπανακόπιτα


Υλικά
3 χούφτες σπανάκι Σπανακόπιτα
6 κλωναράκια άνηθο, μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια Σπανακόπιτα
1 πράσο (μόνο το άσπρο) Σπανακόπιτα
Αλάτι & Πιπέρι Σπανακόπιτα
3 αυγά Σπανακόπιτα
300 γρ. φέτα
300 γρ. μυζήθρα
1 1/2 κ. σούπας τραχανά ή ρύζι γλασέ
Λίγο ελαιόλαδο

Φύλλο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
3/4 ποτηράκι του κρασιού κρασί (κατά προτίμηση κόκκινο)
3/4 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό

Εκτέλεση
Για τη γέμιση, βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νεράκι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το πράσο.
Μόλις πιούν το νερό προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο άνηθο, και το κομμένο σπανάκι.
Αφού στεγνώσουν τα χόρτα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι.Τα ανακατεύουμε αρκετά και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά.
Παράλληλα θρυμματίζουμε με τα χέρια την μυζήθρα και την φέτα.
Όταν πιεί και το λάδι (αν δούμε ότι είναι έτοιμα τα χόρτα αλλά έχει λίγο λαδάκι απλά το χύνουμε στο νεροχύτη) τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως αλλά όχι στο ψυγείο.

Μέχρι να κρυώσουν φτιάχνουμε το φύλλο.
Μέσα σε μια λεκανίτσα βάζουμε 3-4 χούφτες αλεύρι, το λάδι, το αλάτι και λίγο χλυαρό νερό.
Προσθέτουμε αλεύρι και νερό αν χρειαστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγω τα φύλλα.
Τοποθετούμε το ένα σε λαδωμένο ταψάκι.
Όταν κρυώσει και η γέμιση μας προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
Έπειτα την τοποθετουμε στο ταψάκι.
Μετά το άλλο φύλλο το βάζουμε από πάνω από την γέμιση.
Το φύλλο της κάτω γέμισης που προεξέχει το τυλίγουμε ώστε να ενωθεί με το πάνω φύλλο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφετί χρώμα.





Μύλοι Τρικάλων
Νικ. Στεφ. Τσιασιώτη & ΣΙΑ Ο.Ε.
15ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας
42200 Καλαμπάκα

Τ +3024320 72 423
+3024320 72 602

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις