Ψωμί σπιτικό

psomi-spitiko
Ψωμί σπιτικό
Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Ψωμί σπιτικό
1 πρέζα αλάτι λεπτό Ψωμί σπιτικό
1/2 λίτρο νερό χλιαρό Ψωμί σπιτικό
20 γρ. φρέσκια μαγιά Ψωμί σπιτικό

Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα. Της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει. Ψήνετε το ψωμί, για 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.





Μύλοι Τρικάλων
Νικ. Στεφ. Τσιασιώτη & ΣΙΑ Ο.Ε.
15ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας
42200 Καλαμπάκα

Τ +3024320 72 423
+3024320 72 602

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις