Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο

kotopoulo-katsarolas-lemonato
Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο


Υλικά:
1 μέτριο κοτοπουλο κομμένο σε μερίδες Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο
χυμό 2 λεμονιών Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο
ελαιόλαδο 6-7 κουταλιές σούπας Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο
ρίγανη Κοτόπουλο κατσαρόλας λεμονάτο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζω το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, μετά το κοτόπουλο και αφήνω να σωταριστεί καλά. Στη συνέχεια ρίχνω το χυμό των λεμονιών και ανακατεύω. Προσθέτω ανάλογο νερό (σχεδόν να σκεπαστεί το κοτόπουλο) και αφήνω να βράσει (αν θέλω πατάτες λεμονάτες μαζί, τις προσθέτω μετά από 20 λεπτά) σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει ελαφρά και η σάλτσα του (περίπου μία ώρα). Λίγο πριν το βγάλω προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ρίγανη (οι παλιές τα έριχναν μπόλικα στο σωτάρισμα του κοτόπουλου).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις