Κοτόπιτα με μανιτάρια, πράσο και μπέικον
Κοτόπιτα με μανιτάρια, πράσο και μπέικον |
Υλικά:
300 γρ. κοτόπουλο ψαχνό κομμένο σε κομματάκια
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
50 ml κρέμα γάλακτος
τυρί κίτρινο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτα
Οδηγίες:
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Ρίχνουμε πρώτα το πράσο και το αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά ώστε να
μαλακώσει και μετά τα μανιτάρια και το μπέικον και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και
αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 4-5 λεπτά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλή
φόρμα που ανοίγει 23 εκ. και έστρωσα στο πάτο λαδόκολλα) και απλώνουμε
τη γέμιση με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει, τρυπάμε
με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.
300 γρ. κοτόπουλο ψαχνό κομμένο σε κομματάκια
300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο
λίγο ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
50 ml κρέμα γάλακτος
τυρί κίτρινο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα σφολιάτα
Οδηγίες:
Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Ρίχνουμε πρώτα το πράσο και το αφήνουμε να ψηθεί για 3 λεπτά ώστε να
μαλακώσει και μετά τα μανιτάρια και το μπέικον και ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τη κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα και
αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 4-5 λεπτά.
Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί (εγώ χρησιμοποίησα στρογγυλή
φόρμα που ανοίγει 23 εκ. και έστρωσα στο πάτο λαδόκολλα) και απλώνουμε
τη γέμιση με μια σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με τυρί και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε περιμετρικά τη ζύμη που περισσεύει, τρυπάμε
με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 50 λεπτά περίπου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου