Κέικ Λεμόνι με γλάσο
Υλικά
250 γρ. βούτυρο Κέικ Λεμόνι με γλάσο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη Κέικ Λεμόνι με γλάσο
Χυμός 2-3 λεμονιών Κέικ Λεμόνι με γλάσο
Ξύσμα 1 λεμονιού βιολογικού Κέικ Λεμόνι με γλάσο
5 αυγά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,σπιτικό
4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για το γλάσο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
4-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. (αναλογα τη δύναμη του φούρνου μας)
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε δυνατά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. (αναλογα τη δύναμη του φούρνου μας)
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.
Μύλοι Τρικάλων
Νικ. Στεφ. Τσιασιώτη & ΣΙΑ Ο.Ε.
15ο χλμ Ε.Ο. Τρικάλων – Καλαμπάκας
42200 Καλαμπάκα
Τ +3024320 72 423
+3024320 72 602
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου