Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα |
Υλικά
190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις σπιτικό Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
5 γρ baking powder Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
240 γρ φυστικοβούτυρο
100 γρ μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Για την ganache σοκολάτας
120 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
120 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε έως ότου το μίγμα να γίνει αφράτο
Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα τη φορά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στρώνουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε μπαλάκια των 20 γρ περίπου
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας και με τον αντίχειρα μας πιέζουμε στο κέντρο να κάνουμε μία καλή τρύπα.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά .Μόλις ψηθούνε τα αφήνουμε να κρυώσουνε
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις η κρέμα αρχίζει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτ ανακατεύοντας καλά το μίγμα. Αφού αφήσουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά γεμίζουμε τα μπισκότα στο κέντρο.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking και το αλάτι.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε έως ότου το μίγμα να γίνει αφράτο
Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα τη φορά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στρώνουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα.
Φτιάχνουμε μπαλάκια των 20 γρ περίπου
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας και με τον αντίχειρα μας πιέζουμε στο κέντρο να κάνουμε μία καλή τρύπα.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά .Μόλις ψηθούνε τα αφήνουμε να κρυώσουνε
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις η κρέμα αρχίζει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτ ανακατεύοντας καλά το μίγμα. Αφού αφήσουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά γεμίζουμε τα μπισκότα στο κέντρο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου