Φασολάκια λαδερά

Fasolakia-ladera
Φασολάκια  λαδερά
Υλικά:
750 γρ φασολάκια φρέσκα Φασολάκια  λαδερά
2 σκελίδες σκόρδο  Φασολάκια  λαδερά
1 ματσάκι μαϊντανό  Φασολάκια  λαδερά
2 μέτρια κρεμμύδια  Φασολάκια  λαδερά
850 γρ ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από τον τρίφτη
½ κούπα ελαιόλαδο
2-3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα φασόλια. Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τις ίνες και τις άκρες και τα γυρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πατάτες και αρκετό νερό, για να σκεπαστεί το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Αλατοπιπερώνουμε.

Μόλις βράσει το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τα φασολάκια, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να είναι όλα τα λαχανικά τρυφερά.

Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό, και μόλις πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις