ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
Συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου
ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
2 λουκάνικα με φέτα και λιαστή τομάτα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
2 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
1 πράσινο μήλο
1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο
1-2 κλαδάκια θυμάρι
150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Arla
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε ένα ξύλο κοπής κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες στα 12, το κρεμμύδι στα 8 και το μήλο σε φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σοτάρετε τις κυδωνάτες πατάτες μαζί με κρεμμύδια και 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση για 8-10 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Τοποθετείτε τις πατάτες με κρεμμύδια σε ένα αντικολλητικό ταψί και ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με όσα λιπαρά έχει.
Σοτάρετε τις φέτες του μήλου να σοταριστούν για 2-3 λεπτά και από τις 2 μεριές και τα προσθέτετε και αυτά στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνετε τα υλικά με το μέλι.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα λουκάνικα με φέτα και λιαστή τομάτα στα 4, και τα τοποθετείτε και αυτά στο αντικολλητικό ταψί.
Προσθέτετε το θυμάρι και το δενδρολίβανο, πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο κελσίου για 25-30 λεπτά.
Όταν οι πατάτες και τα λουκάνικα είναι έτοιμα, αποσύρετε το ταψί από το φούρνο προσθέτετε το φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω σε διάφορα σημεία του ταψιού και σερβίρετε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου