Λαχανοντολμάδες

Laxanontolmades
Υλικά
1 μεγάλο λάχανο Λαχανοντολμάδες
300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος  Λαχανοντολμάδες
300 γρ. κιμάς χοιρινός  Λαχανοντολμάδες
1 κρεμμύδι  Λαχανοντολμάδες
1/2 κούπα ρύζι  Λαχανοντολμάδες
1/2 κούπα άνηθος ψιλοκομμένος
2 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κουτ. σούπας λάδι
3 κούπες χλιαρό νερό
αλάτι
πιπέρι

Για τη σάλτσα:
2 κουτ. σούπας Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
1 κούπα νερό
2 κρόκοι αυγών
χυμός 2 λεμονιών

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου και το βάζουμε ολόκληρο να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα.
Στο χρονικό αυτό διάστημα, βάζουμε σ' ένα μπολ τον κιμά με όλα τα υλικά, εκτός του βουτύρου, με μισή κούπα νερό και τα ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε τα φύλλα του λάχανου, αφαιρώντας τα σκληρά μέρη. Αυτά που θα κρατήσουμε εάν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Κατόπιν βάζουμε πάνω σε κάθε φύλλο λίγη από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες σε σειρά, μέσα σε μια κατσαρόλα. Περιχύνουμε με το βούτυρο λιωμένο, το λάδι και βάζουμε από πάνω ένα πιάτο.
Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Αφήνουμε τους λαχανοντολμάδες να σιγοβράζουν για 1 ½ ώρα. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια, παίρνουμε 1 κούπα ζωμό από τους λαχανοντολμάδες και τον προσθέτουμε στο κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους και τον χυμό των λεμονιών. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει 1 έως 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου δέσει η σάλτσα ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τους λαχανοντολμάδες σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις