Κουλούρι Θεσσαλονίκης

koulouri thessalonikhs
Υλικά
1 κιλό (8 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
40 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. (1/2 κουτ. σούπας) αλάτι
250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
250 ml (1¼ φλιτζ. τσαγιού) νερό
Σουσάμι για την επικάλυψη


Οδηγίες
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα ταψί και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να φουσκώσει. Κόβετε σε κομμάτια των 75-100 γρ. και τα πλάθετε σε μπαστούνια. Τα ενώνετε σε κουλούρια και τα βουτάτε σε νερό και μετά σε σουσάμι. Ψήνετε στους 170⁰C αέρα για 15-20 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις