Κοτόπουλο με πουρέ

kotopoulo me poure
Υλικά
Για τον πουρέ:
1200 ml (6½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα Κοτόπουλο με πουρέ
250 γρ.(1¼ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη Κοτόπουλο με πουρέ
2 φάκελα Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ Κοτόπουλο με πουρέ
2 αυγά Κοτόπουλο με πουρέ

Για το κοτόπουλο:
1400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
500 γρ. (5-6) κρεμμύδια καθαρισμένα
χυμός από 1 λεμόνι
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) τυρί ρεγγάτο τριμμένο
ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο και «σβήνετε» με τον χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να βράζει και όταν στο τέλος είναι έτοιμο και έχει πιει τα υγρά, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το γάλα να βράσει, ρίχνετε το περιεχόμενο 2 φακέλων Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο πυρέξ και πασπαλίζετε με το μισό τριμμένο τυρί. Γαρνίρετε με το κορνέ τον πουρέ πάνω από το κοτόπουλο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις