Καλτσόνε πικάντικα

Kaltsone pikantika

Υλικά για 8 μικρά καλτσόνε ή 2 μεγάλα καλτσόνε
1 κουτί 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας Καλτσόνε πικάντικα
20 ml (3 κουτ. γλυκού) σπορέλαιο Καλτσόνε πικάντικα
1 κιλό τομάτες, φρέσκες Καλτσόνε πικάντικα
1 σκελίδα σκόρδο Καλτσόνε πικάντικα
1 κρεμμύδι, ξερό
5 φύλλα βασιλικό, φρέσκο
αλάτι - πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
500 γρ. τυρί μοτσαρέλα κίτρινο, τριμμένο
1 τεμάχιο λουκάνικο πικάντικο
10 τεμάχια μανιτάρια λευκά


Οδηγίες
Ετοιμάζετε τη σάλτα ντομάτας:
Για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες: Αφού πλύνετε τις ντομάτες, σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει για να ζεματίσετε τις ντομάτες και να βγάλετε την φλούδα τους. Αφού βράσει το νερό ρίχνετε τις ντομάτες μέσα για λιγότερο από μισό λεπτό. Ακριβώς δίπλα έχετε ένα λεκανάκι με κρύο νερό, με παγάκια, για να τις παγώσετε κατευθείαν. Βγάζετε τις ντομάτες και τις παγώνετε και εν συνεχεία βγάζετε την φλούδα και το κοτσάνι.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι να κάψει και προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις τομάτες, όλα ψιλοκομμένα, ώστε να σοταρίστουν καλά όλα μαζί. Προσθέτετε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις κατεβάσετε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτετε μέσα 5 ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού.
Προετοιμάζετε το 1·2·Bake! Μίγμα για Ζύμη Πίτσας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 μερίδες των 100 γρ. η κάθε μία και την ανοίγετε σε σχήμα στρογγυλό. Στο μισό ημισφαίριο του κύκλου βάζετε την σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε, τα μανιτάρια, το λουκάνικο που το έχετε κόψει σε ροδέλες και το τριμμένο τυρί.
Κλείνετε το καλτσόνε με το άλλο μισό ημισφαίριο του ζυμαριού και με το χέρι σας ή με ένα πιρούνι πιέζετε την ένωση του ζυμαριού.
Ψήνετε στους 180 oC σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά και για 10 λεπτά ακόμα στην ένδειξη γκριλ.
Για καλύτερη εμφάνιση θα μπορούσατε πριν το ψήσιμο να τα αλείψετε τη ζύμη με αραιωμένο κρόκο αυγού ώστε τα καλτσόνε να γυαλίζουν και να είναι και πιο τραγανά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις