Μποξάς Θεσσαλονίκης

boxas Thessalonikhs
Υλικά
Για 2 ρολά
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού ) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
120 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη Μποξάς Θεσσαλονίκης
2 αυγά Μποξάς Θεσσαλονίκης
3 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ Μποξάς Θεσσαλονίκης
5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι Μποξάς Θεσσαλονίκης
150 ml(¾ φλιτζ. τσαγιού) γάλα Μποξάς Θεσσαλονίκης
3 κιλά αρνίσια νεφρα μιά χωρίς κόκκαλο, κομμένη στα 2
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο
400 γρ. πιπεριά Φλωρίνης στραγγισμένη
250 γρ. φέτα

Οδηγίες
Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα, μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνετε να κρυώσει και κόβετε μικρές φετούλες. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το αλάτι και τα ζυμώνετε. Μοιράζετε τη ζύμη στα 2 και την αφήνετε να ξεκουραστεί (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο). Ανοίγετε 2 λεπτά φύλλα. Σε κάθε φύλλο απλώνετε τις μισές πιπεριές κομμένες στη μέση, τη μισή φέτα σε μικρά κομματάκια, λίγη ρίγανη και το μισό αρνί και τυλίγετε σε ρολό. Αλείφετε κάθε ρολό με αυγό, πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μισή ώρα περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις