Βλάχικο από Βέροια

Vlaxiko apo Veroia

Υλικά
1 μπούτι αρνίσιο (περίπου 3 κιλά) Βλάχικο από Βέροια
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο, λεμόνι Βλάχικο από Βέροια
500 γρ. γιαούρτι Βλάχικο από Βέροια
1 αυγό Βλάχικο από Βέροια
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Καλαμποκιού ΑΝΘΟΣ
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
240 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Ρύζι Αναποφλοίωτο Fytro
150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερό
50 γρ. (8 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
½ κουτ. σούπας κανέλα
2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
1 φακελάκι κουκουνάρι

Οδηγίες
Πασπαλίζετε το αρνί με τα μυρωδικά, το αλείφετε με ελαιόλαδο και λεμόνι και το ψήνετε προσθέτοντας ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να μαλακώσει.
Το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το απλώνετε σε ένα μικρό ταψί.
Ανακατεύετε το γιαούρτι με το αυγό και το αλεύρι και περιχύνετε το αρνάκι.
Ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C στον αέρα, μέχρι να πάρει χρώμα.
Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το ρύζι με το ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο - λίγο νερό μέχρι να βράσει το ρύζι.
Προσθέτετε την κανέλα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι και ανακατεύετε.
Σερβίρετε το αρνάκι, γαρνίροντας το με το ρύζι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις