Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
Υλικά
500γρ. Τριβελάκι (Βίδες) ΜΑΚΒΕΛ Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
500γρ. Ανάμεικτα λαχανικά (κτψ). Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
1 Πιπεριά πράσινη Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
1 Πιπεριά φλωρίνης Κρύα σαλάτα ζυμαρικών (τριβελάκι), με λαχανικά και ζαμπόν
1 ματσάκι Μαϊντανό
1 μεγ. Ντομάτα ώριμη, σε κύβους
2 Κρεμυδάκια φρέσκα
100ml Ελαιόλαδο
150γρ. Παρμεζάνα ή γραβιέρα Κρήτης
200γρ. Ζαμπόν
Χυμό από 2 Λεμόνια
Αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα με καυτό αλατόνερο ρίχνετε το τριβελάκι (βίδες) να βράσουν για 7- 8’.
Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνετε τα λαχανικά τα οποία έχετε σοτάρει σε ελαιόλαδο. Συμπληρώνετε όλα τα υλικά, αφού τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύετε πολύ καλά.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε όλα τα υλικά. Προσθέστε το λεμόνι και το αλατοπίπερο. Συμπληρώστε λίγο ζωμό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρετε με παρμεζάνα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου