Κρεατόπιτα

Kreatopita
Υλικά
350 γρ. αρνί μπούτι, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους Κρεατόπιτα
350 γρ. μοσχάρι κότσι, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους Κρεατόπιτα
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο Κρεατόπιτα
200 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη Κρεατόπιτα
150 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα Κρεατόπιτα
80 γρ. (2 τεμάχια) καρότα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο
1 ματσάκι μαϊντανός φρέσκος
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) κρασί λευκό
Αλάτι, πιπέρι
150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο για πίτες
1 αυγό
40 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) σουσάμι λευκό (προαιρετικά)

Οδηγίες
Σοτάρετε τα κρέατα, το μπέικον, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ελαιόλαδο. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Προσθέτετε λίγο νερό και σιγοβράζετε, έως ότου μαλακώσει το κρέας και εξατμιστούν όλα τα υγρά. Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, και την αναμιγνύετε με το κρέας και τη γραβιέρα. Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα-ένα με το ηλιέλαιο και τα τοποθετείτε σε ταψί διαμέτρου 26-28 εκατοστά, σταυρωτά. Ρίχνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσετε με το ηλιέλαιο ένα-ένα. Αλείφετε την πίτα με το αυγό, πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά) και χαράζετε σε ρόμβους. Ψήνετε στους 180 ºC αέρα για 40 περίπου λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις