Κέικ Βανίλια

  • Keik vanilia
    Υλικά
    500 γρ. Φάριν απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
    250 γρ.μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    250 mlγάλα φρέσκο
    1βανίλια
    400 γρ.ζάχαρη
    4αυγά

    Οδηγίες
    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν
    Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια ή το ξύσμα και χτυπάμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε άλλο 1 λεπτό
    Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το Φαρίν απ και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη
    Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με Φαρίν απ
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C – 200°C για 1 ώρα περίπου
    Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις