Σουφλέ γαλοπούλας

Soufle galopoulas
Υλικά
5 αυγά
500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα Σουφλέ γαλοπούλας
300 γρ. στήθος γαλοπούλας Σουφλέ γαλοπούλας
1 φακελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ Σουφλέ γαλοπούλας
150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη Σουφλέ γαλοπούλας
80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη Σουφλέ γαλοπούλας
50 γρ. μπέικον σε φέτες Σουφλέ γαλοπούλας
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κύβοι λαχανικών


Οδηγίες
Διαλύετε του κύβους σε βραστό νερό, προσθέτετε τη γαλοπούλα και την αφήνετε να βράσει. Τσιγαρίζετε το μπέικον. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το τυρί, το μπέικον, τους κρόκους των αυγών, τα μπαχαρικά και το ποτό. Αφού ψηθεί η γαλοπούλα την αφήνετε να κρυώσει, την ψιλοκόβετε και την προσθέτετε στη μπεσαμέλ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε σιγά-σιγά με τη μπεσαμέλ. Αδειάζετε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ και ψήνετε σε δυνατά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για μισή ώρα περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις