Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

Kotopitakia me fyllo giaourtiou kai krema
Υλικά
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα
200 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 φακελάκι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
500 ml (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σάλτσα τομάτας
Λίγο θυμάρι
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γκούντα τριμμένο

Οδηγίες
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το αλεύρι, το γιαούρτι, το λάδι, το νερό και το αλάτι και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.
Σκεπάζετε με μία πετσέτα κουζίνας και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-45 λεπτά περίπου.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Κόβετε σε μικρά κομματάκια το κοτόπουλο και το προσθέτετε στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ μαζί με το τυρί, τη σάλτσα τομάτας και το θυμάρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο και κόβετε μικρά τριγωνάκια.
Βάζετε στο κέντρο λίγη γέμιση και τυλίγετε κάθε τρίγωνο σε σχήμα κρουασάν.
Αλείφετε με λίγο γάλα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις