Κοτόπιτα

Kotopita
Υλικά
Για το φύλλο:
600 γρ. (5 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ Κοτόπιτα
200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή µαργαρίνη Κοτόπιτα
50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο Κοτόπιτα
30 γρ. (5 κουτ. σούπας) ξύδι Κοτόπιτα
1 αυγό Κοτόπιτα
6 γρ. Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
αλάτι
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό

Για τη γέµιση:
1.200 γρ. κοτόπουλο
2-3 φύλλα δάφνης
1 καρότο
χυµός 1 λεµονιού
100 γρ. σέλινο
750 γρ. (10 τεµάχια) πράσα
250 γρ. (3 µέτρια) κρεµµύδια ξερά
150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
70 γρ. (9 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
2 αυγά
500 γρ. φέτα
αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες
Διαλύετε τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό νερό και προσθέτετε όλα τα υλικά για τη ζύµη.
Ζυµώνετε και αφήνετε τη ζύµη να ξεκουραστεί σε ζεστό µέρος για µία ώρα περίπου.
Τη χωρίζετε σε 2 µέρη και ανοίγετε 2 τετράγωνα φύλλα.
Αλείφετε ένα µεγάλο ταψί µε ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο.
Βράζετε το κοτόπουλο µαζί µε το καρότο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, το χυµό λεµονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις βράσει αφαιρείτε τα κόκκαλα και το κόβετε σε κοµµατάκια.
Κόβετε τα κρεµµύδια και τα πράσα σε κοµµατάκια και τα τσιγαρίζετε µε το ελαιόλαδο. Σβήνετε µε το λευκό κρασί, προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού ζωµό κοτόπουλου και σιγοβράζετε µέχρι να εξατµισθούν τα υγρά.
Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα, προσθέτετε το Κόρν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί. Προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά. Βράζετε για 1 λεπτό µέχρι να δέσει η κρέµα.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά, προσθέτετε τη φέτα και αδειάζετε το µίγµα πάνω από το φύλλο.
Σκεπάζετε µε το δεύτερο φύλλο, αλείφετε µε ένα αυγό και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C (με αέρα) για 45 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις