Χιουγκάρ μπεγεντί
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο Χιουγκάρ μπεγεντί
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες Χιουγκάρ μπεγεντί
1 κούπα λάδι Χιουγκάρ μπεγεντί
3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες Χιουγκάρ μπεγεντί
3 ώριμες ντομάτες Χιουγκάρ μπεγεντί
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τον πουρέ:
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
½ λίτρο γάλα
2 κούπες τριμμένα τυριά
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Οδηγίες
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα σοτάρετε για λίγο και προσθέτετε το κρέας. Αφού το ροδίσετε, αφαιρείτε το πράσινο φύτρο του σκόρδου και το προσθέτετε στο φαγητό μαζί με μια κούπα νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνετε πολτό τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις προσθέτετε στο φαγητό μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας και αν χρειαστεί συμπληρώνετε λίγο νερό. Προς το τέλος, προσθέτετε και τη ρίγανη. Όσο θα βράζει το φαγητό ετοιμάζετε τον πουρέ μελιτζάνας. Θα ψήσετε τις μελιτζάνες στο μάτι της κουζίνας, αλλά το καλύτερο είναι να τις ψήσετε πάνω σε φλόγα από ξύλα ή στο γκριλ, στον φούρνο.Όταν οι μελιτζάνες ψηθούν, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ περιχύνοντάς τις με ξύδι.
Ετοιμάζετε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λιώνετε τις μελιτζάνες και τις προσθέτετε στη μπεσαμέλ μαζί με τα τυριά. Βάζετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα με μισή κούπα γάλα και το σιγοβράζετε μέχρι να γίνει λείος ο πουρές.
Θα σερβίρετε τον πουρέ μελιτζάνας περιχύνοντάς τον με το κρέας και τη σάλτσα του.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου