Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες

kotopoulo me manitaria kai liastes ntomates
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
200 γρ. (2 τεμάχια) κρεμμύδια ξερά Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδο Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
150 γρ. (2 τεμάχια) πράσο Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
250 ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
200 ml (1φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος light
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
80 γρ. φέτα
10 γρ. (2 κουτ. σούπας) ούζο
35 γρ. (6 κουτ. σούπας) Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. λιαστή ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες
Κόβετε σε κομματάκια τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο και τα μανιτάρια, τα βάζετε σε κατσαρόλα μαζί με το κρασί και 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε το βράσιμο για μισή ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, κατεβάζετε από τη φωτιά και στραγγίζετε.
Βάζετε σε κατσαρολάκι 3 φλιτζάνια τσαγιού από τον ζωμό, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και διαλύετε το κορν φλάουρ. Προσθέτετε το ούζο και τη φέτα και βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά.
Βράζετε για 1 λεπτό μέχρι να δέσει η σάλτσα, προσθέτετε τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε το κοτόπουλο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις