ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

revithia me melitzanes
Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
3 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα  ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι  ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1,5 φλιτζάνι τσαγιού ντομάτα περασμένη από το ρεντέ
Αλάτι, πιπέρι  ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
4 μελιτζάνες  ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια να μουσκεύουν. Σοτάρουμε τα τριμμένα κρεμμύδια στο λάδι και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το ανάλογο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες. Τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε στο φαγητό προς το τέλος, για να πάρουν 2-3 βράσεις μαζί με τα ρεβίθια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις