ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
Υλικά:
1 κιλό ψάρια κατάλληλα για φούρνο (λαβράκια, κολιοί, τσιπούρες κλπ.)
½ κιλό αγριόπρασα ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
1 φλιτζάνι λάδι ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΑΓΡΙΟΠΡΑΣΑ
Φέτες ντομάτας
½ κρασοπότηρο λεμόνι
Εκτέλεση:
Αν τα αγριόπρασα είναι λεπτά, τα αφήνουμε ολόκληρα αλλιώς τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Τα πλένουμε και τα απλώνουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε πάνω στα αγριόπρασα. Πάνω στα ψάρια απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λεμόνι και λάδι. Προσθέτουμε νερό (από μια γωνία του ταψιού) τόσο, ώστε να μην καλύπτονται οι ντομάτες. Ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, ώσπου να μείνει το λάδι του.
Πηγή https://www.monastiriaka.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου