Παστιτσάδα με Κόκκορα

pastitsada me kokora
Υλικά
500 γρ. Τρυπητά ΜΑΚΒΕΛ Νο5 Παστιτσάδα με Κόκκορα
11/2 Κιλό Κόκκορα (σε τεμάχια) Παστιτσάδα με Κόκκορα
1 Φλιτζάνι Ελαιόλαδο Παστιτσάδα με Κόκκορα
200 ml Νερό Παστιτσάδα με Κόκκορα
1/2 Ποτήρι Κρασί Κόκκινο Παστιτσάδα με Κόκκορα
1/2 Ποτήρι Ξύδι (παλαιωμένο κατά προτίμηση)
2 κ.σ. Πελτέ
1 Μεγάλο Ξηρό Κρεμμύδι
4 Σκελίδες Σκόρδο
3 Γαρύφαλλα
3 Κόκκους Μπαχάρι
Αλάτι – Πιπέρι


Οδηγίες
Αλατοπιπερώνετε τον κόκκορα και τον ροδίζετε στο ελαιόλαδο. Προσθέσθε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Σβήνετε με το κρασί και το ξύδι. Ρίξτε τα μπαχαρικά και τον πελτέ που έχετε αραιώσει σε λίγο από το περιεχόμενο της κατσαρόλας.Αφήνετε να βράσει σε μεσαία θερμοκρασία, με κλειστό το καπάκι για περίπου 1ώρα και 20 λεπτά.

Βράζετε τα τρυπητά μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Στο τέλος, αναμιγνύετε με τον κόκκορα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις