Κέικ με μήλα φιρίκια

keik me mila firikia
Υλικά
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό Κέικ με μήλα φιρίκια
1 λεμόνι (κομμένο στη μέση) Κέικ με μήλα φιρίκια
10 ξεφλουδισμένα αμύγδαλα Κέικ με μήλα φιρίκια
2 φακελάκια βανίλια Κέικ με μήλα φιρίκια
3 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κέικ με μήλα φιρίκια
5 αυγά
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μικρό λικέρ πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
2 κουταλιές μπέικινγκ πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κιλό μήλα φιρίκια

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους. Τα τρίβουμε με το λεμόνι, να μη μαυρίσουν, και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλα. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώσπου να μαλακώσουν.
Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε μία φόρμα με σούστα. Στρώνουμε τον πάτο της φόρμας με λαδόχαρτο και το αλείφουμε με Βιτάμ. Όταν κρυώσουν τα μήλα, τα βάζουμε στη φόρμα, με ένα αμύγδαλο στο κέντρο κάθε μήλου.
Χτυπάμε σε μπολ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, ώσπου να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το λικέρ πορτοκαλιού και το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο, με τη μπέικινγκ πάουντερ. Ρίχνουμε το χυλό επάνω στα μήλα και ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις