Κέικ με καρύδια και μήλα

keik me karydia kai myla
Υλικά
340 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κέικ με καρύδια και μήλα
170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη Κέικ με καρύδια και μήλα
4 κρόκοι αυγών Κέικ με καρύδια και μήλα
4 ασπράδια αυγών Κέικ με καρύδια και μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα Κέικ με καρύδια και μήλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ Κέικ με καρύδια και μήλα
125 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
100 γραμμάρια ψιλοκομμένα καρύδια
3 μεγάλα ξινόμηλα
50 γραμμάρια σταφίδες
1 φακελάκι βανίλια

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, έως ότου η ζύμη να είναι αφράτη. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν-έναν κάθε φορά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικινγκ πάουντερ και τη σόδα, μέσα στο μείγμα της ζύμης.
Προσθέτουμε τη μαρέγκα αργά. Έπειτα, προσθέτουμε τα μήλα σε κύβους, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε τη ζύμη σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήσνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσουμε με καρύδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις