ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

Kolokythoanthoi gemistoi
Υλικά:
15 κολοκυθοανθοί Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
1 φλιτζάνι σκληρό ρύζι Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Κολοκυθοανθοί γεμιστοί
1/2 φλιτζάνι λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κρασοπότηρο λεμόνι
Νερό


Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τα κοτσανάκια από τους ανθούς, τους πλένουμε και τους αφήνουμε σε τρυπητό για να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και μετά ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι και ανάλογο νερό. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά. Κατεβάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και ρίχνουμε λεμόνι. Γεμίζουμε τους ανθούς μ'αυτό το μείγμα ως τη μέση και τους κλείνουμε προσεκτικά, διπλώνοντας τις άκρες σταυρωτά. Τους βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο λάδι, λεμόνι και λίγο νερό. Τους σιγοβράζουμε σκεπασμένους για 15 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις