Red velvet cupcakes

https://mageirevoume.blogspot.com/
Υλικά
180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό Red velvet cupcakes
2 μεγάλα αυγά Red velvet cupcakes
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια Red velvet cupcakes
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι Red velvet cupcakes
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις Red velvet cupcakes
315 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Βρώσιμο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 ποτήρι γάλα
55 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
210 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Περίπου 125 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε αρκετό Βιτάμ και αλευρώνουμε τη φόρμα για τα cupcakes ή χρησιμοποιούμε χάρτινα φορμάκια για cupcakes.
Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα ελαφριά και αφράτη. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό. Χτυπάμε τη βανίλια, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.
Σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το κακάο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και 2 κουταλάκια του γλυκού νερό. Τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και τα χτυπάμε, μέχρι να αναμειχθούν.
Μετράμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε, εναλλάξ, το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ, το αλάτι και το ξυνόλαγα/γιαούρτι στο μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις φόρμες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα, πριν τα γαρνίρουμε.
Σε μία κατσαρόλα χτυπάμε το αλεύρι με το γάλα, και, στη συνέχεια, τα βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να «δέσουν». Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Χτυπάμε το Βιτάμ, τη ζάχαρη και τη βανίλια μαζί. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το γάλα σιγά-σιγά (καλό είναι να γίνει πριν τα cupcakes, ώστε να προλάβει να κρυώσει). Χτυπάμε καλά και προσθέτουμε όσο γάλα ή κρέμα χρειάζεται, για να πάρει τη σωστή υφή. Διακοσμούμε τα cupcakes.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις