Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια

category
Υλικά
250 γραμμάρια καπνιστός σολομός Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
1 μικρό ποτήρι βότκα Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια
3 αυγά
1 ποτήρι κρέμα γάλακτος λάιτ
1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα

Οδηγίες
Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το σολομό και, από πάνω, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις