Σολομός με πατάτες και πράσα

category
Υλικά
1 κιλό πατάτες Σολομός με πατάτες και πράσα
600 γραμμάρια πράσα Σολομός με πατάτες και πράσα
50 γραμμάρια φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός, σχοινόπρασο, βασιλικός ή κορίανδρο)
4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse Σολομός με πατάτες και πράσα
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι Σολομός με πατάτες και πράσα
4 παχιά φιλέτα φρέσκου σολομού Σολομός με πατάτες και πράσα
1 κουταλάκι πάπρικα

Οδηγίες
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια των 2 εκατοστών. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο κρύο νερό, τις σκεπάζουμε με καπάκι και τις βράζουμε για 5 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.
Πλένουμε προσεκτικά τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά και τα αναμειγνύουμε με 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε το σολομό με τα μυρωδικά σε ειδικό σκεύος για μαγείρεμα στον ατμό για 8–10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά.
Στο μεταξύ, βάζουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί και, έπειτα, προσθέτουμε τις πατάτες και τα πράσα. Σοτάρουμε για 8 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σερβίρουμε το σολομό με τα μυρωδικά και τις πατάτες σε 4 ζεστά πιάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις