Πιλάφι θαλασσινών

category
Υλικά
3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες και κίτρινες) Πιλάφι θαλασσινών
3 μέτρια κρεμμύδια Πιλάφι θαλασσινών
5 ντομάτες Πιλάφι θαλασσινών
4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse Πιλάφι θαλασσινών
300 γραμμάρια άσπρο ρύζι Πιλάφι θαλασσινών
1/2 κουταλιά γλυκιά πάπρικα Πιλάφι θαλασσινών
500 γραμμάρια ανάμεικτα κατεψυγμένα θαλασσινά
0,75 λίτρο ζωμός λαχανικών
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κορίανδρο (περίπου 15 γραμμάρια)
6 κουταλιές dressing γιαουρτιού

Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτά δαχτυλίδια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε τις 2 ντομάτες, ενώ τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε ροδέλες.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τα 2/3 από τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα τηγανίζουμε για 4 λεπτά. Μετά, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (όχι τις ροδέλες) και ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε το ρύζι και την πάπρικα, τηγανίζουμε για 2 ακόμη λεπτά και, τέλος, ρίχνουμε τα θαλασσινά.
Μεταφέρουμε το πιλάφι σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή καπάκι και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τον κορίανδρο. Ανακατεύουμε τις ροδέλες ντομάτας με το υπόλοιπο κρεμμύδι, τον κορίανδρο και το dressing γιαουρτιού. Βγάζουμε το μείγμα με τα θαλασσινά από το φούρνο και σερβίρουμε με ντομάτα και κρεμμύδι στο πλάι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις