Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Υλικά
1 κύβος ζωμός λαχανικών Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
800 γραμμάρια γαρίδες (χωρίς κέλυφος) Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
1 κουταλάκι φρέσκος άνηθος Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
1 1/2 ποτήρι ρύζι Καρολίνα Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Αλάτι Κολοκυθάκια αυγολέμονο με γαρίδες
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
3/4 ποτήρι Βιτάμ Culinesse
2 μέτρια κρεμμύδια
2 αυγά
1 κιλό κολοκυθάκια
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί φέτα
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε από την ψίχα τους. Πλένουμε τις γαρίδες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια με τη μισή ποσότητα Βιτάμ. Προσθέτουμε τις γαρίδες (τις σοτάρουμε και αυτές), αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, τη φέτα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με το μείγμα τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τον κύβο και το υπόλοιπο Βιτάμ. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου.
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε 2 αυγά με το χυμό ενός λεμονιού. Ρίχνουμε στο μείγμα, σταδιακά, λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, την αφήνουμε 1 λεπτό στη φωτιά, την αποσύρουμε και την κουνάμε δυνατά. Περιχύνουμε με το αυγολέμονο ή το βάζουμε σε σαλτσιέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου