Καλαμάρια γεμιστά

category
Υλικά
250 γραμμάρια χοντροκομμένες γαρίδες (χωρίς κέλυφος) Καλαμάρια γεμιστά
1 κιλό μεγάλα καλαμάρια Καλαμάρια γεμιστά
4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια Καλαμάρια γεμιστά
Λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός Καλαμάρια γεμιστά
250 γραμμάρια μύδια Καλαμάρια γεμιστά
1/2 μικρό ποτήρι ούζο Καλαμάρια γεμιστά
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
1/2 κιλό ρύζι Μπονέτ ή Καρολίνα
200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse

Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε τα πλοκάμια από την κουκούλα, τα ξεπλένουμε και τα δύο – τα μεν πλοκάμια τα ψιλοκόβουμε, τις δε κουκούλες τις φυλάμε για να τις γεμίσουμε.
Καίμε το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, μαραίνουμε εκεί το κρεμμύδι και, μετά, προσθέτουμε τις χοντροκομμένες γαρίδες, τα ψιλοκομμένα πλοκάμια και το εσωτερικό από τα μύδια μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν 5-10 λεπτά, σβήνουμε με ούζο, προσθέτουμε το λεμόνι, το μαϊντανό, το ρύζι και λίγο νερό και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν όλα μαζί.
Με αυτή τη γέμιση, θα γεμίσουμε τις κουκούλες των καλαμαριών, τις οποίες θα βάλουμε προσεκτικά σε ένα ταψάκι με λίγο νερό και θα ψήσουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά.
Mπορούμε να σερβίρουμε τα γεμιστά καλαμάρια ζεστά, ως πρώτο πιάτο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις