Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι

https://mageirevoume.blogspot.com/Υλικά
2 κιλά κατσικάκι Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι
1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι
100 ml ελαιόλαδο Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι
150 ml κρασί λευκό, ξηρό Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή Γαμοπίλαφο με τσιγαριαστό κατσικάκι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
300 γρ. ρύζι γλασέ , πλυμένο και στραγγισμένο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού βούτυρο αγελάδος (λιωμένο σε τηγάνι)

(Για το κατσικάκι χρειαζόμαστε κομμάτια μετρίως λιπαρά, αλλά όχι άπαχα - μπορούμε να διαλέξουμε από όποιο μέρος του ζώου θέλουμε, ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τεμαχίσει το κρέας με το κόκαλο σε κομμάτια περίπου 4 εκ.)
Οδηγίες
Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε το κατσικάκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε το νερό. Πλένουμε την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το κρέας, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε 1½ λίτρο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.

Ρίχνουμε το κρασί, πιπέρι και ρίγανη και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις