Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα

https://mageirevoume.blogspot.com/Υλικά
4-5 αυγά Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα
2 ώριμες ντομάτες Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα
1 κρεμμύδι Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα
1 πράσινη πιπεριά Αυγά Καγιανά ή Στραπατσάδα
1 καυτερή πιπεριά
200 γρ σκληρή φέτα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι,φρεκοστριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 Περάστε την ντομάτα από τον χοντρό τρίφτη και ψιλοκόψτε την πιπεριά και το κρεμμύδι. Βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε σοτάρετε για 3-5 το κρεμμύδι και την πιπεριά στο ελαιόλαδο. Ρίξτε και όση καυτερή πιπεριά θέλετε, ανάλογα την ένταση που επιθυμείτε. Ρίξτε τη ντομάτα και αφήστε για περίπου 10′ μέχρι να πιει τα υγρά της.

 Μέχρι να μαγειρευτεί η ντομάτα, σπάστε σε ένα μπολ τα αυγά και χτυπήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώστε με προσοχή υπολογίζοντας την αλμύρα της φέτας. Χαμηλώστε τελείως τη φωτιά και ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίζουν να πήζουν, σπάστε τη φέτα με τα χέρια μέσα στο τηγάνι και ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

 Σβήστε τη φωτιά, κατεβάστε και σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε στην άκρη για 5 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις