Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

https://mageirevoume.blogspot.com/
Υλικά
1 ποτήρι κατεψυγμένες γαρίδες Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
1/2 κουταλάκι ζάχαρη Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
2 φέτες μπέικον Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
2 ποτήρια ρύζι Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
4 ποτήρια ζεστό νερό Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα
2 κύβοι ζωμός Λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μετά, προσθέτουμε τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Ανακατεύουμε πάλι για μερικά λεπτά, προσθέτουμε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσουμε και τις στραγγίξουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, σοτάρουμε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες ντομάτες από την κονσέρβα, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Τέλος, βάζουμε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις