Παστίτσιο

https://mageirevoume.blogspot.com/
Υλικά
2 αυγά Παστίτσιο
Λίγος φρέσκος βασιλικός Παστίτσιο
1 φρέσκο φύλλο δάφνης Παστίτσιο
150 γραμμάρια παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι Παστίτσιο
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς Παστίτσιο
1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο Παστίτσιο
200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες
Βάζουμε το μισό Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, ανακατεύοντας για να μη σβολιάσουν. Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτες, το αλατοπίπερο, τη δάφνη, το βασιλικό και λίγο νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν για 25 λεπτά.
Μισοβράζουμε τα μακαρόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ ή στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse, προσθέτουμε τον κιμά και τα δύο χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε καλά τα υλικά, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, βάζουμε το Bιτάμ Culinesse να κάψει σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι και προσέχοντας να μη σβολιάσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα, χτυπώντας με το σύρμα τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε τη μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και, αν δούμε ότι η μπεσαμέλ βγαίνει πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη.
Στρώνουμε τη μπεσαμέλ επάνω από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε την επιφάνεια του παστίτσιου με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε το σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις