Παραδοσιακές γκόγκλιες με σάλτσα τυριών
Υλικά
400 γραμμάρια γκόγκλιες παραδοσιακά ζυμαρικά
200 γραμμάρια κασέρι
150 γραμμάρια γλυκιά γραβιέρα
100 γραμμάρια φέτα μαλακή
30 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
600 ml γάλα φρέσκο
Φρεσκοκομμένο πιπέρι
Υλικά για το κρεμμύδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ κλασικό
Μυζήθρα ξερή (για το σερβίρισμα)
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το Βιτάμ να ζεσταθεί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, και αποσύρουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα και πιπέρι, ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσουν, και κρατάμε τη σάλτσα ζεστή.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με το Βιτάμ και το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα τυρένια ζυμαρικά με την τσίκνωση και τριμμένη μυζήθρα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στο γκριλ για 3-4 λεπτά ή στο φούρνο για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου