Κορμός ή Μωσαϊκό

https://mageirevoume.blogspot.com/

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ Κορμός ή Μωσαϊκό
200 γρ. ζάχαρη Κορμός ή Μωσαϊκό
1 βούτυρο μαλακό (250γρ) σε θερμοκρασία δωματίου Κορμός ή Μωσαϊκό
50 γρ. κακάο Κορμός ή Μωσαϊκό
4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ Κορμός ή Μωσαϊκό
Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Προαιρετικά: Καρύδια σπασμένα


Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.

Κατόπιν ρίχνετε, το κακάο και το λικέρ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Σπάτε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνετε στο μείγμα. Ανακατεύετε καλά. Αν θέλετε τα μπισκότα να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να τα ραντίσετε με λίγο γάλα.

Αν θέλετε μέσα στον κορμό και καρύδια, τα προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε.

Στρώνετε μία λαδόκολλα, και ρίχνετε το μείγμα στο κέντρο. Το ρολάρετε σφιχτά, σαν να φτιάχνετε ένα σαλάμι

Το βάζετε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Όταν το βγάλετε, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις