Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και σαλάτα φασόλια

https://mageirevoume.blogspot.com/
Υλικά
350 γραμμάρια σπαγγέτι Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και σαλάτα φασόλια
500 γραμμάρια πράσινα φασολάκια  Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και σαλάτα φασόλια
3 μέτρια κρεμμύδια  Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και σαλάτα φασόλια
3 σκελίδες σκόρδο  Καρμπονάρα με καπνιστό σολομό και σαλάτα φασόλια
2 λεμόνια
10 ντομάτες cherry
1 μικρό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός (περίπου 20 γραμμάρια)
200 γραμμάρια καπνιστά φιλέτα φρέσκου σολομού (ή πέστροφα ή μπακαλιάρος ή σκουμπρί)
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
6 κουταλιές κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο (δεν προσθέσετουμε αλάτι στο νερό, καθώς μπορεί να γίνει πολύ αλμυρό σε συνδυασμό με το καπνιστό ψάρι). Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τα φασόλια για 6-8 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Πλένουμε προσεκτικά τα λεμόνια, παίρνουμε το ξύσμα τους και, στη συνέχεια, τα στύβουμε. Πλένουμε και κόβουμε στην μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, καθώς και τα ψάρια σε μικρά κομμάτια.
Αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι το Βιτάμ Culinesse και το κρεμμύδι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρούμε 3 κουταλιές από αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα ψάρια στο τηγάνι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Στην συνέχεια, ρίχνουμε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, 75 ml ζεστό νερό και 4 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το μαϊντανό. Αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά, ενώ ετοιμάζουμε παράλληλα τη σαλάτα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές κρέμας γάλακτος και το κρεμμύδι. Με αυτό το dressing ανακατεύουμε τα φασόλια.
Μοιράζουμε τα μακαρόνια σε 4 ζεστά, βαθιά πιάτα. Σερβίρουμε με σαλάτα στο πλάι. Μπορούμε να προσθέσουμε στα μακαρόνια και στη σαλάτα, κόκκινο τσίλι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις