Σαραγλί. Το καλύτερο!!!



Υλικά Σαραγλί, τα καλύτερα
250γρ βούτυρο
150γρ καρυδόψιχα Σαραγλί
150γρ φιστίκι Αιγίνης Σαραγλί
1 κ.γ. κανέλα Σαραγλί
1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο Σαραγλί
1 πακέτο φύλλο κρούστας
400 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 στίκ κανέλας
50 γρ μέλι
5 ολόκληρα γαρίφαλα
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες Σαραγλί, τα καλύτερα
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το μέλι, τα γαρίφαλα και τη φλούδα από το λεμόνι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα ένα και κάθε φορά που βάζουμε σαραγλί στο ταψί, βουτυρώνουμε να μην ξεραθεί το φύλλο μας.
Αν περισσέψει βούτυρο το προσθέτουμε στο ταψί πάνω από το σαραγλί.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το γλυκό σε ότι μέγεθος θέλουμε τα σαραγλί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα πάντα το φούρνο μας.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι το καυτό γλυκό.
Αφήνουμε να σταθεί και να απορροφήσει το σιρόπι του.
Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι ή καρύδι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις