Ρεβύθια με μοσχαράκι
Υλικά
850 γραμμ. ρεβύθια Ρεβύθια με μοσχαράκι
500 γραμμ. μοσχάρι Ρεβύθια με μοσχαράκι
2 φύλλα δάφνης Ρεβύθια με μοσχαράκι
5 ντομάτες Ρεβύθια με μοσχαράκι
3 ξερά κρεμμύδια Ρεβύθια με μοσχαράκι
4 σκελ. σκόρδο
1 κουτ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
νερό
σόδα
Για τη μαρινάδα του κρέατος:
φύλλα δάφνης
2 σκελ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ζεστό νερό με λίγη σόδα και αφήνουμε τα ρεβύθια 48 ώρες να φουσκώσουν.
Για να μαρινάρουμε το κρέας παίρνουμε ένα κλειστό σκεύος βάζουμε μέσα το κρέας, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και δαφνόφυλλα. Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 48 ώρες.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας.
Ρίχνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και το κρέας.
Καλύπτουμε το φαγητό με φέτες ντομάτας.
Από πάνω σκορπίζουμε σκόρδο και δαφνόφυλλα.
Προσθέτουμε νερό και ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το φαγητό.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου