Παραδοσιακή ραβανί με ρύζι από το Γαλαξίδι
Υλικά Ραβανί με ρύζι
1 ½ κιλό ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1.800 γραμ. ζάχαρη
2 βανίλιες Ραβανί με ρύζι
2 πρέζες αλάτι
1 φλ. ελαιόλαδο απαλό
νερό (μετράμε ανάλογα με το ρύζι)
Για το γαρνίρισμα Ραβανί με ρύζι
γαρίφαλα ολόκληρα
λίγα ασπρισμένα αμύγδαλα
μπόλικη κανέλα
Ραβανί με ρύζι
Οδηγίες Ραβανί με ρύζι
Πλένουμε πρώτα το ρύζι σε ένα σουρωτήρι, μέχρι να φύγει τελείως το άμυλο και να τρέχει το νερό διάφανο και οχι λευκό. Το στραγγίζουμε καλά και το απλώνουμε πάνω σε καθαρή χοντρή πετσέτα. Το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ στον κάδο με τα μαχαίρια και το ψιλοκόβουμε.
Mετράμε το ρύζι σε φλιτζάνια και υπολογίζουμε για κάθε 1 φλ. ρύζι, 2 φλ. νερό. Zεσταίνουμε το νερό με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα.
Όταν ζεσταθεί το νερό με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Επιβάλλεται συνεχές ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, γιατί πιάνει το ρύζι στη βαση της κατσαρόλας.
Mόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Όταν γίνει (μετά από 18 λεπτά περίπου), το ρύζι αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και όταν το χαράζετε με την κουτάλα στην επιφάνεια οι γραμμές μένουν, δεν χάνονται.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου